housemuziek

Welke muziekstroming dankt zijn naam aan de warehouse in Chicago?

Housemuziek is een populaire stroming in elektronische dansmuziek die zijn naam dankt aan de Warehouse, een club in Chicago waar het genre in de jaren 80 ontstond. Het kenmerkt zich door het gebruik van beats in vierkwartsmaat en opzwepende baslijnen, gemaakt op synthesizers, keyboards en drumcomputers. House is een afstammeling van disco en heeft invloeden uit soul, hiphop, jazz, latin en freestyle. Het genre heeft veel verschillende subgenres en wordt vaak gemixt door diskjockeys tijdens houseparties.

Ontstaan van housemuziek

Housemuziek is ontstaan toen discotheken in de jaren 80 minder populair werden en de dj’s, zoals Frankie Knuckles, noodgedwongen moesten vernieuwen met mixtechnieken en synthesizers. Het genre kreeg meer aandacht toen Farley Jackmaster Funk in 1986 een wereldhit maakte met “Love Can’t Turn Around” en werd later verder gepopulariseerd door hits van Steve Hurley en andere dj’s en producers uit de Chicagoscene, zoals Chip E, Marshall Jefferson, Lil Louis, Ron Hardy en DJ Pierre.

Farley Jackmaster Funk in 1986 met de wereldhit “Love Can’t Turn Around”

Housemuziek

Housemuziek is een populaire stroming in elektronische dansmuziek die zijn oorsprong vindt in de Warehouse club in Chicago uit de jaren 80. Het genre is ontstaan uit een noodzaak om te vernieuwen in een tijd waarin discotheken minder populair werden. Het is bekend om zijn beats in vierkwartsmaat en opzwepende baslijnen, gemaakt met synthesizers, keyboards en drumcomputers. Housemuziek heeft veel verschillende stijlen en subgenres, waaronder deep house, techno en acid house.

Belangrijke artiesten en figuren

Belangrijke artiesten en figuren uit de housemuziek-scene zijn onder andere Frankie Knuckles, Farley Jackmaster Funk, Steve Hurley, Chip E, Marshall Jefferson, Lil Louis, Ron Hardy en DJ Pierre. Zij hebben geholpen om het genre populair te maken en de ontwikkeling ervan verder te brengen. Housemuziek heeft invloeden uit verschillende muziekstromingen, waaronder disco, soul, hiphop, jazz en latin. Het genre wordt vaak gemixt door diskjockeys tijdens houseparties en is ook een belangrijk onderdeel van veel muziekevenementen en festivals.

DJ’s en producers

DJ’s en producers hebben een grote rol in de housemuziek-scene. Zij zorgen voor de muziek en zetten de sfeer en toon van het feest of de club. Zij experimenteren met nieuwe technieken en instrumenten om nieuwe geluiden en beats te creëren. Veranderingen en trends in housemuziek zijn voortdurend aan de gang, en het genre blijft zich ontwikkelen en evolueren in de loop der jaren.

Van Housemuziek naar Marco Borsato. Wat weet jij eigenlijk van hem? In ons artikel ‘Stalko‘ leggen we uit waarom hij zo genoemd wordt.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *