Het nummer “I Am The Walrus” van The Beatles is een complex nummer vol met nonsenszinnen en wartaal. De terugkerende referentie naar “walrus” is afkomstig uit het gedicht “The Walrus And The Carpenter” van Lewis Carroll. Het nummer is een reactie van John Lennon op een brief van een leerling van zijn oude basisschool, waarin stond dat haar leraar Engels haar klas Beatles-teksten liet analyseren.

Lennon was verrast door deze actie van de leraar en besloot uit bewondering en plezier voor de grap een zo onbegrijpelijk mogelijk nummer te schrijven. Hij haalde inspiratie voor de teksten uit drie nummers waar hij mee bezig was, een sirene, een gedicht over iemand die in zijn tuin zit en een opsomming van willekeurige zinnen. Daarnaast haalde hij nog enkele zinnen uit een schoolpleinliedje wat hij vroeger altijd zong met zijn vriend Peter Shotton.

Het resultaat was “I Am The Walrus”. Het nummer blijft een van de meest intrigerende en opvallende nummers van The Beatles en blijft mensen uitnodigen om het te blijven analyseren en interpreteren.

I am the walrus

Lyrics I am the walrus


I am he as you are he as you are me and we are all together. See how they run like pigs from a gun, see how they fly. I’m crying.

Sitting on a cornflake, waiting for the van to come. Corporation tee-shirt, stupid bloody Tuesday. Man, you been a naughty boy, you let your face grow long.

I am the eggman, they are the eggmen. I am the walrus, goo goo g’joob.

Mr. city policeman sitting, pretty little policemen in a row. See how they fly like Lucy in the sky, see how they run. I’m crying, I’m crying.

I’m just sitting in an English garden waiting for the sun. If the sun don’t come, you get a tan from standing in the English rain. I am the walrus, goo goo g’joob, goo goo g’joob.

Magical mystery tour i am the walrus

“I Am The Walrus” is een lied van The Beatles, geschreven door John Lennon. Het werd uitgebracht op de soundtrack van de televisiefilm “Magical Mystery Tour” in 1967. In de film speelde de groep de hoofdrollen en was de muziek de hoofdattractie. “I Am The Walrus” was een van de nummers die in de film te horen was en het was ook op de gelijknamige EP uitgebracht. Het nummer is bekend om zijn onbegrijpelijke tekst en zijn instrumentale experimenten. Het werd door veel fans en critici geprezen als een van de meest opvallende en originele nummers van The Beatles.

Van The Beatles naar Marco Borsato. Waarom wordt Marco Borsato eigenlijk stalko genoemd? Lees snel ons artikel Waarom wordt Marco Borsato Stalko genoemd?

Share.

Ik ben Emma Bakker, een enthousiaste journalist die regelmatig artikelen schrijft voor Medianieuwtjes. Mijn passie ligt in het creëren van boeiende en informatieve stukken over diverse media-onderwerpen. Door het leveren van hoogwaardige content draag ik bij aan het succes van Medianieuwtjes. Mijn werkwijze omvat verschillende taken en verantwoordelijkheden. Allereerst doe ik uitgebreid onderzoek naar relevante onderwerpen om ervoor te zorgen dat mijn artikelen grondig en betrouwbaar zijn. Dit omvat het raadplegen van diverse bronnen en het vergaren van actuele informatie. Naast onderzoek voer ik ook interviews met bronnen om waardevolle inzichten te verkrijgen. Door met experts en betrokkenen te spreken, kan ik diepgaande perspectieven en exclusieve informatie aan mijn lezers bieden. Vervolgens ga ik aan de slag met het schrijven en bewerken van mijn artikelen, waarbij ik mij altijd houd aan de redactionele richtlijnen van Medianieuwtjes. Ik zorg ervoor dat mijn schrijfstijl aantrekkelijk en toegankelijk is, zodat de lezers moeiteloos door de inhoud kunnen navigeren. Samenwerking met de hoofdredacteur is een essentieel aspect van mijn werk. We werken nauw samen om ervoor te zorgen dat mijn artikelen voldoen aan de kwaliteitsnormen van de publicatie. Ik waardeer de feedback en suggesties die ik van de hoofdredacteur ontvang, omdat dit mijn werk helpt verbeteren en de lezerservaring versterkt. Door mijn toewijding aan hoogwaardige journalistiek en mijn betrokkenheid bij Medianieuwtjes, hoop ik de lezers te informeren, te inspireren en te vermaken met mijn artikelen. Ik ben er trots op een rol te spelen in het delen van relevante en interessante nieuwtjes binnen de media-industrie.

Leave A Reply

Exit mobile version