Het creëren van een kindvriendelijk huis betekent niet dat je afscheid moet nemen van je persoonlijke stijl. In feite is het een kans om een warme, uitnodigende ruimte te creëren waar zowel jij als ouder als je kind(eren) zich thuis voelen. Hoe je dit precies doet? Lees snel verder.

Kind- én onderhoudsvriendelijk

Bij het inrichten van een kindvriendelijk huis is het van cruciaal belang om te denken aan duurzaamheid en functionaliteit. Kies voor meubels die esthetisch aantrekkelijk maar ook stevig en makkelijk te onderhouden zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een stevige salontafel die wel tegen een stootje kan en een eetkamerstoel bekleed met een stof waar je chocopasta zo vanaf kunt vegen. Maar dit alles betekent niet dat je jouw stijl niet kunt doorvoeren. Zo is een velvet stoel erg onderhoudsvriendelijk; de meeste vlekken haal je zo weg. En mocht er wat drinken over de mangohouten salontafel gaan is het ook niet erg; het is erg makkelijk schoon te maken.

Organisch

Over tafels gesproken, organische vormen zien we erg vaak terug in meubels. Deze vorm kenmerkt zich door zachte lijnen en afgeronde hoeken. Niet alleen staan organische tafels prachtig in je interieur, het is ook nog eens helemaal ‘kidsproof’. Zo zijn er geen scherpe randen waar je kleine zich aan kan stoten. Combineer een organische salontafel met een rechthoekig zacht vloerkleed voor wat contrast in je interieur. Zo sla je twee vliegen in één klap, want met een kleed heb je niet alleen warme voeten maar je kids kunnen er ook fijn op spelen. Naast organische tafels zijn er ook organisch gevormde banken, waar je na een lange dag samen op kunt neerploffen voordat het bedtijd is.

Opgeruimd staat netjes

Het merk Eleonora staat bekend om de hoogwaardige meubels en biedt een breed scala aan stijlvolle opties die perfect passen in een kindvriendelijk interieur. In de collectie vind je organische tafels die zowel functioneel als prachtig zijn, waardoor je de perfecte balans kunt vinden tussen design en praktisch gebruik. Ook kasten zie je terug in het assortiment van Eleonora. Genoeg opbergruimte is natuurlijk een must met kids. Niets is namelijk zo fijn als een opgeruimd huis, maar dat is met spelende kinderen vaak een uitdaging. Zorg voor goede opbergplekken waar je al het speelgoed stijlvol opruimt. Een speelgoedkist is handig omdat kinderen daar makkelijk zelf wat uit kunnen pakken, maar kijk eens verder. Zo is een laag dressoir of een opbergkast ook een goede plek om speelgoed in op te ruimen en het is een wat stijlvollere optie voor in je interieur.

Kortom, het inrichten van een kindvriendelijk huis is helemaal niet zo lastig en wil echt niet zeggen dat je jouw stijl hoeft op te offeren. Laat je huis groeien en evolueren met je gezin, wetende dat je een omgeving hebt gecreëerd waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de levensfase. Happy decorating!

Share.

Ik ben Emma Bakker, een enthousiaste journalist die regelmatig artikelen schrijft voor Medianieuwtjes. Mijn passie ligt in het creëren van boeiende en informatieve stukken over diverse media-onderwerpen. Door het leveren van hoogwaardige content draag ik bij aan het succes van Medianieuwtjes. Mijn werkwijze omvat verschillende taken en verantwoordelijkheden. Allereerst doe ik uitgebreid onderzoek naar relevante onderwerpen om ervoor te zorgen dat mijn artikelen grondig en betrouwbaar zijn. Dit omvat het raadplegen van diverse bronnen en het vergaren van actuele informatie. Naast onderzoek voer ik ook interviews met bronnen om waardevolle inzichten te verkrijgen. Door met experts en betrokkenen te spreken, kan ik diepgaande perspectieven en exclusieve informatie aan mijn lezers bieden. Vervolgens ga ik aan de slag met het schrijven en bewerken van mijn artikelen, waarbij ik mij altijd houd aan de redactionele richtlijnen van Medianieuwtjes. Ik zorg ervoor dat mijn schrijfstijl aantrekkelijk en toegankelijk is, zodat de lezers moeiteloos door de inhoud kunnen navigeren. Samenwerking met de hoofdredacteur is een essentieel aspect van mijn werk. We werken nauw samen om ervoor te zorgen dat mijn artikelen voldoen aan de kwaliteitsnormen van de publicatie. Ik waardeer de feedback en suggesties die ik van de hoofdredacteur ontvang, omdat dit mijn werk helpt verbeteren en de lezerservaring versterkt. Door mijn toewijding aan hoogwaardige journalistiek en mijn betrokkenheid bij Medianieuwtjes, hoop ik de lezers te informeren, te inspireren en te vermaken met mijn artikelen. Ik ben er trots op een rol te spelen in het delen van relevante en interessante nieuwtjes binnen de media-industrie.

Comments are closed.

Exit mobile version