Reuring in de Telegraaf tent

nieuws media

Reuring in de telegraaf tent. Er is onrust ontstaan nadat een belangrijke aandeelhouder van de Telegraaf Media Groep, Frank Botman, alle internetactiviteiten wil verzelfstandigen. De activiteiten zouden dan over moeten gaan naar een bedrijf waar der van Frank zelf ook aandeelhouder van is. De hoofdredactie van de Telegraaf, onder leiding van Sjuul Paradijs, is hier vel op tegen. En niet zonder reden…

Het verhaal over de verzelfstandiging komt uit de koker van het maandblad Quote. Zij menen de plannen voor de transformatie te hebben in gezien. Frank Botman zou van plan zijn om de online titels als huizensite Jaap.nl, Speurders.nl en Geenstijl.nl in een nieuwe BV “Newcompany” te gieten waar Frank dan de meerderheid in wil hebben. Het aandeelhouderschap van Newcompany zou dan 50 % bij Botman (Dasym BV) liggen en 50% bij TMG. Een proces dat sinds de zomer van 2013 in gang is gezet.

 De hoofdredacteur heeft moeite met de verzelfstandiging. Grip op de online activiteiten worden minder en kan zelfs doorverkocht worden. Waarschijnlijk zullen er ook banen te lor gaan door de opsplitsing bij de print activiteiten. Door de houding van de hoofdredacteur Paradijs loopt hij het risico dat hij wordt ontslagen. CFO Fred Arp had hier ook moeite mee en is met vervroegd pensioen gegaan.

In het artikel van Quote wordt gesproken over zogenaamde insiders die ook de ratio achter de beslissing zien. Er bestaat een vermoeden om de winstgevende telegraaf in de nieuwe BV te dirigeren om de overige verliesgevende activiteiten te compenseren. Naar verluid draait het bedrijf van Frank Botman, Dasym Emesa Holding een verlies van 44 miljoen euro in 2013. Da’s natuurlijk niet lang houdbaar en zodra je daar wel een winstgevende activiteit aan toevoegt lijkt het winstgevend. We zullen zien. Telegraaf print heeft het op dit moment zwaar omdat meer en meer mensen zijn of haar actuele nieuws op het internet vandaan haalt.

 

Geef een reactie