Beetje dom…

Fons de Poel

Fons de Poel is een slimme man en heeft als journaliste een hele mooie track record achter zicht. Maar de opmerking “”Snotneus. Dit was Brandpunt, goedenavond” nadat een fragment was uitgezonden over GroenLinks politicus Jelle Klaver over de situatie over ABN AMRO, deed hem de das om. Op staande voet ontslagen. Wat is hier nu gebeurd?

In de media werd snel de link gelegd naar zijn neveninkomsten die hij genereerde uit commerciële opdrachten bij ABN AMRO. En als snel werd de onafhankelijkheid van Fons in twijfel getrokken. Daags naar het incident reageerde Fons op integriteit-beschuldigingen. Volgens Fons wast het en niet begrepen grapje. Da’s een te dun excuus en hij werd vriendelijk verzocht het KRO NCRV pand te verlaten.

Fons is een journalist die allang financieel onafhankelijk is. De afgelopen jaren flink bij geschnabbeld iets wat menig journalist trouwens doet. De Poel is voor een paar duizend euro in te huren als gastheer. Daarnaast heeft hij een productiebedrijf waar bij journalistieke documentaires maakt. De schattingen zijn dat er 1,3 miljoen euro op zijn spaarbankboekje staat.

Snotneus. Dit was Brandpunt, goedenavond. Zal toch even nagalmen in Media land waarbij de journalisten toch hun snabbel lijstje zullen moeten updaten en inleveren bij de werkgever.

Geef een reactie