Onderwerpen & Gasten voor vrijdag 23 november 2007

Amerikaanse televisie over zaak Holloway
Joran van der Sloot, de 20-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, wordt vanmiddag overgebracht naar Aruba. Ook de vader van Natalee Holloway is onderweg naar Aruba. Hij wil de zoektocht naar het lichaam van zijn dochter voortzetten. En in zijn sliptream de Amerikaanse media. Van Fox tot CNN en van ABC-News tot MSNBC, geen van allen willen ze iets missen van de zaak die vooral in de VS gemoederen bezig houdt.

Nederland 1 – 18.20 uur

Praatgroepen heb je in allerlei vormen. Speciaal voor Surinaamse dames heeft ‘Sisa’ Mathilda uit Amsterdam een Sisterhood opgericht. Man bijt hond van de NCRV volgt het jaarlijkse uitje van de groep, bedoeld om de batterij van de dames weer op te laden. Het weekendje staat bol van de Surinaamse gewoontes en tradities. Eén van de activiteiten is het binden van Surinaamse hoofddoeken.

Om buren dichter bij elkaar te brengen komt Man bijt hond spontaan langs met de buurtborrel, deze keer in het Friese Harlingen. De cameraploeg belandt daar in een sfeervolle huiskamerbar met exotische dieren en andere bijzondere ‘vogels’.

Nederland 2 – 18.53 uur

De presentatie is vrijdag in handen van Matthijs van Nieuwkerk.

Aanstaande maandag gaat de film 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' in première, met Thijs Römer en Katja Römer-Schuurman.

Zangeres Trijntje Oosterhuis brengt binnenkort haar nieuwe plaat uit: 'Who'll speak for love, Burt Bacharach Songbook II'.

Jakhals Frank heeft een interview met Johnny Rotten, zanger van de band The Sex Pistols.

Verder de vaste rubrieken 'De TV Draait Door' en 'Fokke & Sukke'.

Nederlamd 3 – 19.30 uur

De tweeling Femke en Ilse van Velzen zagen begin 2005 een Netwerk-reportage over systematische verkrachting in Congo. Naar aanleiding daarvan besloten ze een documentaire te maken over de honderdduizenden vrouwen die in het door oorlog verscheurde land zijn verkracht. Hun film, Fighting the Silence, gaat in première op het Internationale documentaire festival in Amsterdam (IdfA). In Netwerk NCRV is een portret van de documentairemaaksters te zien.

Nederland 2 – 20.25 uur

Crisis in het onderwijs
Binnen zeven jaar vertrekt driekwart van de leraren uit het voortgezet onderwijs. Ook elders in het onderwijs dreigen grote lerarentekorten. Dat concludeerde de commissie 'Leraren' onder leiding van Alexander Rinnooy Kan twee maanden geleden. In NOVA politiek vanavond een discussie met mensen uit het veld over de oplossingen.

Te gast zijn onder meer: de PvdA-minster van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ronald Plasterk, Geert Dales, oud-burgemeester van Leeuwarden en nu voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool INHOLLAND en lid van de VVD en Kars Veling, directeur van het Johan de Wit College in Den Haag. Hij was de eerste lijsttrekker van de ChristenUnie.

Verder 'De Straat', de nieuwste Politieke Barometer en de visie van Joep Bertrams.

Presentatie: Clairy Polak en Joost Karhof

Nederland 2 – 22:15

NOS Sportjournaal (22.30-22.55 uur Nederland 3)

 Paardensport: portret van het Nederlandse toppaard Okidoki, waar in het buitenland veel belangstelling voor is.

 Schaatsen: reportage over Chad Hedrick en zijn Nederlandse coach Bart Veldkamp.

Onderwerpen & Gasten nog niet bekend

Nederland 1 – 23.00 uur

(Onderwerpen & Gasten onder voorbehoud)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

website teller
Berichten RSS Reacties RSS